Manifestacije

2018. – Dečiji kulturni centar Beograd – „New year competition“

Tradicionalni Novogodišnji festival je novogodišnje druženje I prezentacija igre, koja ima I sjajnu akciju ”Deca deci” u kojoj deca igrači već godinama skupljaju novogodišnje paketiće za decu iz domova, prihvatilišta I svratišta. Osnovna ideja je da se razvije duh empatije, podrške, saradnje I druženja.

Do sad najposećeniji novogodišnji festival modernog plesa. Izvedeno je preko 290 koreografija. Preko 1500 posetilaca – gledalaca i preko 1500 takmičara. U okviru akcije „Deca deci“ prikupljeno oko 1000 paketića za decu iz domova i prihvatilišta u Beogadu. Akciju pomogla I medjunarodna organizacija Samaritan purse – organizacija Božićno dete koji su obezbedili preko 300 paketića za prvu fazu projekta posete bosnicama sa decom .

2017. – Ustanova kulture „VUK“ – „New year Competition“

Festival okuplja sve više članova AMIKa koji su prepoznali vrednost i ideju festivala i svojim ličnim doprinosom pomogli da festival iz godine u godinu raste i da se pored promocije plesa i modernih stilova igre utiče na svest kod dece i mladih o društvenoj odgovornosti.

2016. –Dečiji kulturni centar Beograd – „New year competition“

DKC je ugledna gradska institucija, sa tradicijom dugom šest decenija. U DKCu se realizuju kreativni, savremeni i umetnički programi, a u skladu sa interesovanjima dece i mladih. U cilju otkrivanja potencijala dece i mladih u okviru programske saradnje sa AMIKom orgnizovan je festival jer je prepoznat da daje konkretan doprinos razvoju kreativnosti kod dece i mladih kroz moderan ples. Preko 1000 igrača i isto toliko paketića za decu iz domova prikupljeno je i ove godine.

2015. – Dom omladine Beograd – „New year competition“

Festival iz godine u godinu raste, broj igrača, koreografija. Akcija „Deca deci“ se nastavlja kao i učešće raznih klubova iz gradova Srbije kao i regiona. AMIK nastoji da funkcioniše kao platforma za promovisanje novih umetnika, ideja i inicajtiva i da putem ovakvih festivala bude ključna tačka susreta za domaće i strane igrače kao i širenje kako na lokalnom tako i na regionalnom i medjunarodnom nivou.

2014. – Dom omladine Beograd – „New year competiiton“

U organizaciji AMIKa i uz podršku Humanitarne fondacije Novi Beograd. Na festivalu je učestvovalo oko 800 igrača modernog plesa od dece do profesionalnih igrača. Na festivalu pored igrača iz Beograda, učešće su uzeli i priključili se akciji „Deca deci“ igrači iz regiona. Uz njihovu pomoć prikupljeno je preko 700 paketića koji su podeljeni pored Domova u Zvečanskoj i Drinki Pavlović, u još dva centra u Prihvatilištu za decu.

2013. – TV studio EMOTIONa u Pionirskom gradu – „AMIK new year competition“

AMIK je u okviru sad već tradicionalnog festivala koji se dešava oko Nove godine, pokrenuo inicijativu kod igrača da u duhu praznika akcijom „Deca deci“ prikupi paketiće za decu iz Domova u Zvečanskoj i Drinke Pavlović. Pored sjajne atmosfere, velikog broja koreografija, tom prilikom prikupljeno je oko 400 paketića za decu iz domova. Obzirom na tradiciju i festival koji okuplja veliki broj dece, mladih i gledalaca istog, veliki broj tv i elektronskih medija je ispratio i podržao inicijativu društvene odgovornosti.

2012. – Dom omladine – „Novogodišnji festival“

U saradnji sa Domom omladine koji je kulturni centar u Beogradu, prvenstveno posvećen omladini, organizovan je još jedan novogodišnji festival za decu i mlade. U okviru svoje delatnosti DOB, organizuje brojne programe u oblasti savremene umetnosti i kulture. Kao takav prepoznao je ideju, vrednost i kvalitet manifestacije i ponudio da u saradnji sa AMIKom omogući održavanje i uvrsti ovaj dogadjaj u svoj godišnji kalendar.

2011. – klub Kolektiv – „Novogodišnji festival“

U duhu prethodne godine nastavljeno je sa festivalom uoči novogodišnjih praznika. Ove godine prijavilo se 400 takmičara, koji su svojim nastupima svakako prikazali da se moderan ples razvija i ima pozitivan trend u svakom aspektu – brojnost, kreativnost kako pojedinaca – solista, tako i grupa i formacija.

2010. - klub Teatro - „ Novogodišnji festival“

Povodom te manifestacije AMIK je okupio preko 300 takmičara sa idejom promovisanja modernih stilova igre – hip hop, street dance, jazz funk, moderan i contemorary, break dance... gde su učesnici prikazali svoje koreografije i takmičili se u originalnosti, uvežbanosti, inovativnosti u uzrastu od beba do seniora